Mă trezisem de ceva vreme, dar ascultam cântecul păsărilor, în timp ce soarele se zgâia la mine printre foile de geam termopan. ”Halal priveliște!”, mi-am zis, în timp ce gândul mi-a fugit la mare, la căldura care te învăluie când te uită Dumnezeu pe nisipul fierbinte și la sarea din aer care sădește amintiri adânc în nări. Anul trecut nu fusesem la mare, așa că anul acesta auzeam chemarea litoralului mai mult decât oricând.

Sursa: litoralulromânesc.ro

Soțul era la serviciu și copiii încă dormeau. M-am ridicat din pat cu gândul la o cafea proaspătă, care să mă trezească din dulcea visare. Mi-am făcut drum printre jucăriile de pe podea și, chiar când să ajung în hol, am găsit pe măsuță un plic. Ia uite, factura la electricitate. Dar stai, parcă nu e factură… Deschid plicul și găsesc în el o foaie, pe care scria…

În alte condiții m-aș fi speriat, mai ales după atâtea filme și parodii văzute în ultima vreme, dar după ce treci printr-o pandemie nu prea te mai sperie nimic, în afară de virusul malefic. Am zâmbit gândindu-mă că e mâna soțului și am zis că nu strică o glumă bună de dimineață, așa că i-am ținut isonul.

Cred și eu că știi ce-am făcut astă vară, că doar erai aici când am stat toți închiși în casa asta de 40 mp, la 38 de grade, cu tot cu copii! Normal că știi ce am făcut că doar amândoi mâncam sandvișuri la 12 noaptea și dulciurile copiilor. Normal că știi ce-am făcut astă vară, că doar avem fiecare câte 5 kg în plus de care nu mai scăpăm.. Și eu știu ce-ai făcut astă vară, când eu mă chinuiam să fac activități cu copiii. Dormeai!!

Am zâmbit după răspunsul dat în mintea mea, așa că mi-am îndreptat privirea spre ușă, unde am mai văzut un plic. Ei hai că devine nostim, în ăsta ce-o mai fi?

Normal că plănuiesc o vacanță la mare, pentru că îmi ajunge cât am stat în casă!  De anul trecut aveam gânduri de plecare dar na, când nu aveam soț ceream voie părinților să plec, de când am copii cer voie soțului, iar când și copiii și soțul vor să plecăm, ne trezim că ne ține pandemia în casă. Și stăm în casă, aia e, că glumă-glumă, dar cu sănătatea nu te pui! Așa că am căutat o agenție de turism cu vechime pe piața ofertelor de vacanțe, un prieten care să înțeleagă că am nevoie de o vacanță fără riscuri. O agenție care să se adapteze noile vremuri dar și nevoilor mele de confort, dar și de siguranță sub orice aspect, mai ales acum. Am ales agenția Litoralulromanesc.ro și am văzut că pot avea și o vacanta in siguranta, nu doar la nivel de hotel și distracție, ci chiar și de plată. Plătești un avans, cât să rezervi vacanța însă vei găsi flexibilitate în cazul în care, în contextul actual, nu te vei putea bucura de concediu, unde mai pui că poți plăti și cu vouchere de vacanță, dacă le ai.

Da, pandemia a schimbat puțin modul în care plănuiesc vacanța la mare, pentru că nu mai pot la fel de ușor să plec când vreau, cum vreau sau unde vreau, ci mă interesez să fie totul în concordanță cu măsurile de siguranță recomandate, iar locul unde merg să îmi ofere relaxare fără temeri. Dacă se poate să plecam în vacanță cu respectarea măsurilor de distanțare, cu mască și dezinfectant, păi eu mă bucur că există cineva care s-a gândit la acest lucru, pentru că avem cu toții nevoie de o pauză. Altfel spus, există vacanță în siguranță și în timpul pandemiei, așa cum există glume bune chiar și în timpul căsniciei.

Merg mai departe- alt plic.

Cred și eu că abia aștept! Sau uiți când am pus pătura pe jos și stăteam toți în lenjerie la bec? Sau când l-am întrebat pe Vlăduț dacă vrea micul dejun și el a zis: ”nu, vreau la mare!”? Marea Neagră e dragostea mea și, deși nu am slăbit, mi-am luat costum de baie modelator ca să ascund kilogramele extra. În plus, pentru că eu iubesc marea, vin și cu cei doi copii ca să o iubească și ei.

Uite-așa de mult ne dorim să mergem la mare! 🙂 – arhivă personală

Vacanța asta o să fie o pauză de la tot stresul, un moment de pace în care o să ne auzim doar gândurile. Și da, chiar și poveștile mării, cu fiecare val care se sparge timid de tălpile noastre dornice de răcorire… O să fie o oază de relaxare, pentru că știm că siguranța ne e asigurată.

Mai fac un pas spre ibricul de cafea…

Să știi că rezervarea o fac online prin programul Înscrieri Timpurii Flexibil litoral 2021, pentru că pot cumpăra vacanța la preț redus, cu tarifele valabile în cadrul ofertei de Înscrieri Timpurii, însă plata o pot face la vară, cu cel puțin 60 de zile inainte de inceperea sejurului. Plătesc un avans de 20% ca garanție de cumpărare, dar știu așa că vacanța îmi e rezervată la un preț mai mic și că mă pot bucura în sfârșit de mare, mai ales dacă situația mi-o permite. Pot alege între Mamaia, Eforie Nord, Neptun-Olimp, Jupiter sau Mangalia, adică exact punctele de interes de la mare.

Last-minute pe litoralul romanesc e o opțiune bună pentru cei care pot pleca rapid, eventual fără copii (dar și cu ei se poate). Sunt bune și ofertele de aici cu tarif redus, iar secțiunea e una dinamică, mereu apare ceva nou.

M-am gândit și eu însă, ca tot omul, că poate se întâmplă ceva până la vară, când ar trebui să mergem în vacanță, dar specialiștii Litoralul Românesc oferă un serviciu pentru care eu aș opta, un plan de rezervă sau o plasă de siguranță și anume o asigurare storno care să acopere și situațiile neprevăzute generate de Covid-19. Asigurarea este disponibilă pentru orice sejur rezervat prin intermediul Litoralulromanesc.ro, indiferent de stațiunea, hotelul sau modalitatea de plată pe care o aleg, deci acesta e un motiv în plus să aleg această agenție atât de atentă la toate nevoile mele.

Pe masă un alt plic…

Ei, asta-i bună! Suntem patru, iar eu sunt o gurmandă înnăscută (și nu doar eu)! Normal că all inclusive, pentru că vreau să am încredere că ceea ce mănânc, și eu și familia mea, este sănătos, proaspăt și că nu mă expun în alte locații, mai ales în situația actuală. Da, vreau în vacanță, dar vreau una lipsită de griji, iar dacă acest lucru înseamnă să nu caut mâncare prin stațiune, normal că voi alege all inclusive.

De stele, nu mai vreau să mai văd stele. Văd deja destul stele ori de câte ori câte o minge își greșește traiectoria, iar râsetele copiilor se aud pe fundal.

Lângă aragaz…

Păi normal că mă găsești, că tu conduci!! Ia uite la el, eu cred că toată pandemia asta te-a cam afectat, iar prea multe filme strică. E cazul să ieși la aer, domnule! Da, vom merge la plajă ca să stăm pe săturate la soare și să ne bucurăm de aerosoli, dar cu siguranță ne vom bucura și de alte activități pe care stațiunea și hotelul ni le pun la dispoziție. Vreau și eu o plimbare cu barca, cu colac, cu tot. Gata cu cădița copiilor în care îmi încap doar picioarele și gata cu colacele de copii în care îmi încap doar mâinile. Vreau un muzeu, o plimbare, un tur. Singurul tur în ultima vreme e cel făcut prin casă, cu aspiratorul!

Iau ibricul și dau să îl umplu când agățat de el văd următorul mesaj…

 

Iau telefonul și răspund soțului: ”Dragule, vara asta mergem într-o vacanță în siguranță, plină de relaxare, pe litoralul românesc, într-un hotel cu all inclusive, să ne bucurăm de mare, soare și activități. Da, ia și măști și dezinfectant. Mă ocup eu de rezervare și bagaje. Și mai lasă prostiile văzute în filme, că te-au zăpăcit. Dacă eram la mare aș fi zis că e insolație.”

Am crezut că joaca e gata, când tocmai am primit și mesaj înapoi:

”Știu ce o să faci la vară!” :))

E clar, vara asta nu mai e de stat în casă! Mai ales câtă vreme litoralul ne cheamă și câtă vreme există vacanțe fără riscuri de la Litoralulromânesc.ro.

 

 

Articol realizat pentru proba nr 14 Spring SuperBlog-Vacanță în siguranță cu Litoralulromanesc.ro

Carduri realizate în canva.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *