Anul trecut pe vremea asta mă gândeam că ar fi bine să particip la SuperBlog, cea mai longevivă competiție de scriere creativă din România, când din senin nu am mai avut timp de nimic. Nu doar eu, ci întreaga lume s-a oprit, s-a schimbat și a devenit un loc pe care brusc nu l-am mai recunoscut. Deși părea că stăm (degeaba) în casă, pentru mine timpul acela nu a însemnat plictiseală deloc. Am muncit, a fost un an dificil, plin de provocări. Am încercat să scriu în competiție, dar nu am reușit. A fost un an cu bune și mai puțin bune, din care plec, zic eu, cu niște lucruri învățate.

Anul acesta mi-am propus din nou să mă înscriu la SuperBlog, iar acest articol este dovada scrisă că îmi doresc să particip. Ce pot să sper este că într-un colț al lumii, undeva, nu mai mănâncă nimeni nimic care să schimbe cu totul cursul omenirii, că parcă nu mi-ar conveni să pierd iar startul.

Totuși, pentru că nu pot ști în avans ce o să se întâmple, zic și eu așa. Mă înscriu din nou la SuperBlog, vă invit și pe voi să o faceți pentru că aveți doar de învățat. Da, și de câștigat, pentru că e o competiție tare interesantă și antrenantă. Da, e pe alocuri cu nervi, însă cumva îți dai seama că totu e o etapă, din care ai ce învăța.

Ce așteptări am? Să scriu bine. Ce îmi propun? Să îmi fac timp. Să învăț, să cunosc. Să analizez idei și să le prind în lasou, ca să nu mai zburde ele de nebune prin mintea mea. Să le aștern pe hârtie cum pot eu mai frumos, iar la final, de ce nu, să fiu mândră că-s finalist.

În concluzie, nu o mai lungesc, mă înscriu la SuperBlog Spring 2021. În curând vor apărea aici materialele din competiție, pe care vă invit să le vedeți. Să avem așadar o primăvară frumoasă, cu aromă de liliac. Dar nu liliac din ăla, știți voi..:)