Vă spun, nu e lucru pe lumea asta care să se termine mai repede decât scutecele pentru copii și șervețelele umede (părinții știu de ce). Pentru noi, timp de aproape cinci ani acesta a fost cel mai greu lucru de făcut- să le cumpărăm. Le căram cu mâinile goale de la cine știe ce magazine, situate la distanță de casă, pentru că sunt oarecum scumpe și am fi vrut să mai scutim niște bani mai ales că, așa cum spuneam… se terminau incredibil de repede.

Deseori cumpăram mai multe baxuri de scutece și șervețele de la diferite magazine online, care afișau reduceri, pentru că oricum ne trebuiau în cantitate mare și…ca să fie acolo, de rezervă. Să nu mai ieșim repede la magazinul de cartier ca să cumpărăm la preț dublu. Poate și ca să nu mai plătim câte un transport pentru fiecare tranșă de produse venite atunci când comandam online. Să nu mai vânăm ofertele, reducerile sau promoțiile și nici să nu mai pierdem timp așteptând Black Friday pentru a ne cumpăra ce  aveam nevoie. Și mai apoi mai era ceva. Dacă voiam scutece, nu găseam în același magazin și ulei de bebeluși. Dacă era ulei, nu erau șervețele și tot așa. Cumpărăturile online, mai ales pe segmentul acesta de produse de îngrijire pentru copii erau dificil de făcut din magazine online unitare, de sine stătătoare, pentru că nu găseam în același loc tot ce ne doream.

De la ”dincolo era mai ieftin” la negociere în 3 pași

Nimeni nu ar fi crezut că vom trăi ziua în care nu vom mai merge atât de mult în magazine fizice pentru a ne face cumpărăturile și totuși iată că în anul 2019 consumul online a crescut enorm. Pe  fondul pandemiei și nu numai, anul 2020 ne-a ajutat să cumpărăm aproape orice doar online. Anul 2021 se pare că nu se lasă mai prejos, pentru că aduce cu sine posibilitatea de a cumpăra în siguranță produsele dorite și de a negocia prețul produselor pe care le cumperi, firește tot…online, de pe markeplace-ul dedicat Negociat.ro.

Negociat.ro este de fapt o platformă inovatoare, un marketplace care, pe lângă experiența cumpărăturilor făcute în deplină siguranță, oferă și o gamă foarte amplă de produse. În cifre, de la lansare, de pe 1 decembrie 2019 și până în prezent, Negociat.ro a ajuns la peste 250 de vendori-parteneri care oferă peste 120.000 de produse listate în site.

Caracteristica inovativă a platformei? Negocierea prețului, la peste 10 articole cumpărate din același produs, direct cu furnizorii. Beneficiul direct? Ai sute de mii de produse din care cu siguranță vei putea alege ceea ce îți trebuie fără să te deplasezi în magazine, fără timp în trafic, fără cozi, fără clickuri peste clickuri prin magazine online. Totul în același loc și în același coș de cumpărături.

Sursa foto: simulare efectuată pe negociat.ro

Experiența cumpărării și alegerea produselor necesare

Mie îmi place să fac cumpărături și în ciuda aparenței, nu mă orientez doar după produse pentru copii. Din contră, cumpărăturile online pentru mine sunt un mod de a mă bucura, sunt o relaxare și o recompensă, dar înseamnă și un mod bun de a învăța lucruri noi, pentru că îmi place să urmăresc produsele, să le văd sau să le citesc specificațiile tehnice. Sunt curioasă să văd sugestiile de produse, pentru a vedea cu ce pot înlocui ce folosesc deja, iar uneori mă uit și la alegerile altor persoane, dacă am posibilitatea.

Pentru mine experiența cumpărării contează foarte mult, pentru că eu văd cererea și oferta ca pe un circuit care ar trebui să scurteze drumul de la a-ți dori la a avea. Cumva, această experiență ar trebui să faciliteze accesul la produsele dorite, dar ar trebui în același timp să îți ofere și diversitate. Iar ca experiența de cumpărare să se delimiteze de altele, ar trebui să existe undeva la mijloc factorul de noutate sau inovația.

Experiența cumpărării mai înseamnă și facilitate logistică, pentru că, spre exemplu, în cazul meu mi-ar fi foarte util transportul la domiciliu, mai ales că am doi copii și nu prea mă pot deplasa și mai ales pentru că în prezent este nevoie mai mult decât oricând să stăm acasă. Siguranța achiziției, siguranța datelor, plata sigură prin module verificate, acestea sunt deja funcționalități extra care țin de experiența cumpărării, dar care contează enorm la nivel de achiziții online.

Experiența cumpărării mai înseamnă pentru mine să găsesc tot ceea ce am nevoie într-un singur loc, în ”magazinul meu”, fără să fiu nevoită să fac comenzi adiacente pentru a completa totalul. Să găsesc o diversitate de produse, de toate tipurile și din toate gamele pentru că sunt genul care o dată ajuns în magazin uită pentru ce a venit și e…atras și de alte oferte sau își amintește de ce mai are nevoie, din mers.

Sursa foto: negociat.ro

 

Pentru mine alegerea se bazează foarte mult și pe filtre de căutare și pe categorii. Da, este posibil să aleg ceva și pentru că un anumit produs îmi este sugerat ca fiind asemănător sau util, în combinație cu ceea ce caut eu, dar căutarea în sine la mine se bazează foarte mult a vedea cât mai multe grupe de produse. Ca pe un raft…virtual. Dacă am scris mai sus despre scutece, apreciez când le găsesc pe acestea într-o categorie specială, ca în acest marketplace online. Cumva, o categorie mă ajută să îmi amintesc de nevoile mai ample și nu doar de cele specifice. Uneori poți uita că ai nevoie și de spumant de baie, de o cremă pentru bebeluși sau de săpunul special pentru copii, sau poate alteori ți-ar plăcea ca în același loc să găsești și jucării sau articole de îmbrăcat pentru copii, accesorii pentru cameră, sau de ce nu, landouri, cărucioare sau monitoare pentru supravegherea bebelușilor. Și da, prinde bine să găsești într-o categorie generală și produse pentru tine, ca părinte, cu legătură cu noul statut. O centură postnatală, lenjerie sau orice alt produs care în definitiv să te determine să îți aștepți și tu comanda cu bucuria unui copil. Acestea fiind zise, cam așa arată categoriile mele de interes, în funcție de nevoile familiei, la o privire rapidă pe Negociat.ro.

Categoriile mele de interes de pe Negociat.ro

Brățara de fitness- o primă alegere inspirată

Dincolo de scutecele de care v-am zis și produsele pentru copii care ne sunt necesare pentru uzul zilnic, caut adesea și produse pentru mine sau pentru casă. Spre exemplu, de când stăm acasă, simt nevoia să exersez mai mult și să contorizez cumva mișcarea pe care o fac. Fie că folosesc stepperul sau salteaua pentru exerciții fizice sau chiar dacă doar fug după copii prin casă, mă interesează să achiziționez o brățară fitness Smartband m5, care să îmi monitorizeze ritmul cardiac, somnul, caloriile arse, sau numărul pașilor de-a lungul zilei. De asemenea, câteva dintre funcțiile acesteia m-ar ajuta și în ceea ce privește munca, pentru că pot vedea mesajele pe display și de asemenea, brățara mă anunță când sunt apelată pe telefon.

https://www.negociat.ro/bratara-fitness-smartband-m5/
Sursa: negociat.ro Bratara fitness smartband m5

Vine toamna, începe școala- avem nevoie de instrumente de scris!

Un alt punct de interes pentru mine sunt instrumentele de scris, creioanele colorate și acuarelele, mai ales că din toamnă unul dintre copii va merge la grădiniță și unul la școală. Cu siguranță aici voi avea nevoie de mai multe seturi, pentru că în general trebuie asigurat și la școală/ grădiniță câte un set, și acasă și la bunici, iar lista ar putea continua. Și, ca să le ofer celor mici un start bun și experiențe plăcute, aș alege un set de 168 creioane colorate, carioci, creioane cerate si culori acuarela pentru desen.

https://www.negociat.ro/set-de-168-creioane-colorate-carioci-creioane-cerate-si-culori-acuarela-pentru-desen-ro/
Sursa: negociat.ro Set de 168 creioane colorate, carioci, creioane cerate si culori acuarela pentru desen

Cu siguranță mai sunt și alte produse pe care mi le-aș dori, pentru că nevoile curente într-o casă cu patru oameni sunt destul de mari. Spre exemplu aș încerca plină de curiozitate câteva condimente și mixuri din categoria Prăvălie- market, iar dacă tot aș zăbovi aici, cu siguranță mi-aș aminti de sticla goală de ulei de măsline consumată zilele trecute pentru o mască de față. Și aș mai lua cafea, pentru că ziua fără cafea e ca o achiziție fără negociere.

Aș mai încerca să schimb puțin și felul în care arată casa, mai ales că vine primăvara, așa că mi-ar plăcea din categoria Casă, Bricolaj și Petshop o vază nouă pentru flori, un set de lumânări decorative și…surprinzător poate, o bormașină, pentru că mai am câteva proiecte neterminate.

Oare cum ar fi să-ți stabilești singur propriile oferte?

”Bună ziua. Cumpăr și eu 10 sticle de ulei și 10 sticle de șampon dar… mai lăsați din preț?” – Spune nimeni niciodată, în aproape niciun magazin.

Am scris în aproape niciun magazin deoarece pe marketplace Negociat.ro chiar poți să-ți stabilești singur ofertele, prin butonul magic NEGOCIAZĂ!

Acest lucru înseamnă că atunci când vrei să achiziționezi mai multe produse de același tip de la același furnizor, cel puțin zece la număr, în loc să apeși pe butonul Adaugă în coș poți la fel de bine înainte să apeși pe butonul Negociază, iar cererea ta va ajunge exact la furnizor, în vederea realizării unei oferte. Oferta va veni pe mail, o vei putea citi pe îndelete și te vei bucura de interacțiune deplină cu furnizorul. Vă dați seama cât de util e butonul acesta? Fie că vrei să cumperi cadouri pentru cei dragi, cărți pentru a le dărui la grădiniță sau jucării pentru copii, poți obține un preț mai bun la ele cu o simplă negociere.

Nu cred 100% în sintagma ”clientul nostru, stăpânul nostru” dar consider că este foarte utilă negocierea directă de produse într-un magazin online pentru că utilizatorii capătă încredere în acel marketplace de pe care cumpără și se simt tratați cu importanța cuvenită. Butonul acesta, ”negociază”, este mai mult decât o facilitate tehnologică și financiară. El este de fapt liantul dintre vânzător și cumpărător, este puntea care aduce mai aproape cererea de ofertă, este un vot de încredere de ambele părți și o mână întinsă spre un parteneriat benefic.

Transparența aceasta este importantă într-un mediu comercial suprapopulat, în care fiecare vrea să scurteze mai mult timpul de încasare al banilor, în loc să se dedice mai acut stabilirii unei relații contractuale de succes, pe termen lung. Iar pentru că am discutat despre transparență, dar și despre stabilirea propriei oferte, vă propun un mic joc. Un mic test de personalitate al cumpărătorului, din care veți putea afla informații prețioase despre cum vă puteți eficientiza modul de a face cumpărături și modul de a economisi, în timp ce negociați. Bifați prin click opțiunea dorită, iar dacă vreți să alegeți din nou, doar apăsați Play again!

Tu cum îți faci cumpărăturile?

15%

15% din reducerile magazinelor individuale sunt reale. Pe Negociat.ro îți negociezi singur prețul și obții reducerea dorită. Real 🙂
80%

80% dintre prețurile de BF sunt mărite cu câteva zile înainte. Pe Negociat.ro poți găsi reduri reale la produsele dorite
20%

20% din valoarea produselor se pierde atunci când cumperi din magazine fizice sau online, fără posibilitatea de a negocia la cantități mai mari.
20%

Ai șanse de 20% să prinzi ofertele în timp util. Pe negociat.ro ai 100% posibilitatea de a negocia oricând dorești la achiziția mai multor produse de același tip.

Nu lăsa pe nimeni să aleagă pentru tine

-Mami, hai să ne jucăm de-a magazinul! mi-a zis zilele trecute copilul meu, iar eu nu l-am putut refuza.

-Bine mami! Bună ziua, aș vrea și eu niște varză!

-Ăă, nu avem varză!

-O vânătă? Un măr?

-….

-Ok, atunci dați-mi ce aveți, vă rog…

Bine că era doar un joc, pentru că dacă s-ar întâmpla în realitate acest lucru, ar fi cu adevărat trist. E drept că așteptările noastre sunt ca atunci când facem cumpărături să ne trezim într-un fel de Rai bine aprovizionat al produselor de calitate. Să te poți uita în zare să vezi rafturi virtuale pline și mii de produse pe ele și să știi că undeva, printre ele, sunt și cele de care ai nevoie. Este drept că ne dorim ca produsele noastre să fie în stoc în număr suficient și aici este frumusețea unui marketplace. Găsești tot ce vrei, în orice culoare, mărime, sau număr de produse și…foarte important, nu ești obligat să cumperi doar ce mai e ci să alegi ceea ce vrei.

Când sunt atât de multe produse într-un marketplace și chiar într-o singură categorie de produse, devine greu să alegi ceva. Totuși, tocmai diversitatea face deliciul cumpărătorilor, pentru că una e să intri într-un bazar cu puține produse și alta când navighezi într-un marketplace cu atâtea opțiuni la îndemână. Avantajele de cumpărare de pe negociat.ro, pe lângă negocierea efectivă, stau în atenția la detalii, în verificarea vendorilor, în alegerea unor colaborări serioase și sigure, adică în a oferi clienților calitatea cuvenită, de care au atâta nevoie.

Vizual realizat pe canva.com

În plus, vă spun și un secret, Negociat.ro vă așteaptă și cu premii multe anul acesta pentru cumpărăturile efectuate pe marketplace, așa că tot ce ai de făcut este să cumperi și să te bucuri dacă te numeri printre norocoșii câștigători.

Mediul comercial se schimbă mult, iar o dată cu el și noi trebuie să ne adaptam, ca și clienți. Achizițiile de pe marketplace sunt un mod isteț prin care poți cumpăra orice, oricând, prin care poți negocia și prin care te poți bucura de produse de calitate în același loc, în coșul tău. Înainte de toate acestea însă, de cele mai multe ori cumperi timp, pentru că scurtarea drumului de la cerere la ofertă înseamnă timp câștigat.

Articol realizat pentru proba nr. 11 Spring SuperBlog 2021-Marketplace Negociat.ro – Negociezi ușor, cumperi cu spor

Sponsor- Negociat.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *