Letter to my unborn child. Aceasta era un fel de deviză a mea de când eram mai tânără ca acum și cu mai puțini copii. Inspirată de o piesă ”la modă”, mi-a plăcut ideea din spatele acesteia și cumva eu am extrapolat-o, astfel că atunci când am aflat că întâiul meu născut avea să vină pe lume, eu știam deja ce am de făcut. Știam că îi voi scrie acestuia cu mult înainte de a se naște cât de recunoscătoare sunt pentru faptul că el va veni în viața mea. Că îl prețuiesc și că îl iubesc dinainte de a ne cunoaște. Că îi mulțumesc pentru că m-a ales și pentru că există. Că e un dar neprețuit care la rândul său va forma generații cărora le va mulțumi.

Am continuat să îi scriu și după naștere și dincolo de a-i scrie, am început să îmi exprim și altfel noua ”personalitate” sau statut. Eram mamă nu doar în foi de blog, ci și în viața reală și mi-am dorit să fiu o mamă cochetă, așa cum eram obișnuită dinainte de sarcină. Așa că bijuteriile m-au ajutat să scriu în continuare povestea generațiilor, a bucuriei de a fi părinte, o poveste proprie, o poveste cum nimeni nu a mai spus nimeni până atunci. Obișnuiam să port inele din argint sau brățări tematice și am descoperit că bijuteriile sunt și o cale minunată de a mă conecta cu oamenii, pentru că îmi place să le și ofer deopotrivă, nu doar să le port.

Bijuteria cea mai de preț este cea care spune o poveste

Da, îmi place să scriu povești și să ofer povești. Trebuie să recunosc însă că e mai ușor să zugrăvesc în cuvinte decât să ofer bijuterii care să spună o poveste, pentru că uneori poate fi destul de dificil să cunoști preferințele cuiva sau să îi oferi acel ceva care să îi transmită o emoție. Poate nu îi știi gusturile, culoarea favorită, iar în ceea ce privește măsura, ei bine lucrurile se complică și mai mult.

După îndelungi căutări am ajuns să aflu de bijuteriile Indira, bijuterii de care m-am îndrăgostit din multe motive. Nici nu știu ce m-a atras mai tare…

  • Poate faptul că am găsit cele mai frumoase inele din argint cu pietre prețioase sau semiprețioase, care spun adevărate povești prin colorit, formă sau tip. Sau să fie oare brățările de picior pe care eu am început să le port indiferent de sezon, pentru că mă conduc cu gândul la vară? Sau sunt colierele care înfrumusețează orice ten, care luminează și revitalizează într-un mod absolut fabulos orice ținută. Sau poate gama de brățări din argint cu adevărat inedită, diferită de tot ceea ce văzusem până atunci…
  • Poate m-a atras faptul că în acest rai virtual al bijuteriilor am găsit mereu bijuterii create după un design propriu, autentic, turnate parcă pentru poveștile pe care eu aveam să le creionez, sau care aveau deja o poveste prin însăși piatra folosită pentru decorare.
  • Poate faptul că bijuteriile sunt din argint și aur și pentru că mereu mi-am dorit ca bijuteria pe care o port sau pe care o ofer să nu se deterioreze cu ușurință. Sunt nenumărate bijuterii la care am ținut mult, care mi-au plăcut mult și care însă și-au pierdut frumusețea pentru că sunt un om nu prea atent cu cremele și uleiurile pe care le folosesc și știu că nu sunt singura așa.
  • Poate pentru posibilitatea de a oferi cuiva drag un card cadou, în ipoteza în care nu știu să aleg, sau pentru ideea de a face parte dintr-un club în care primești bani înapoi pentru cumpărături efectuate sau bani pentru că inviți prietenii sau pur și simplu pentru că acumulezi puncte pe care le valorifici tot în bijuterii cu poveste…
  • Poate pentru ambalajul original și pentru ușurința cu care pot oferi un cadou fără să caut o cutie de cadou potrivită sau o pungă de cadou în ultimul moment. Pentru felicitarea cu mesaj personalizat. Sau poate pentru un customer service bazat 100% pe interacțiune umană și feedback?

Nu știu ce a stat la baza iubirii la prima vedere față de bijuteriile Indira dar, ca în orice poveste în care intervine Cupidon, a fost probabil o conjunctură favorabilă și multă inspirație, pentru că am descoperit că multe dintre bijuteriile acestea au la bază pietre prețioase sau semiprețioase, care te pot ajuta să spui povești mai ușor prin însăși însemnătatea lor. Iată doar câteva dintre aceste pietre și semnificațiile aferente.

Sursa: colaj produse Indira.ro

3 povești, 3 cadouri, 3 tipuri de bijuterii. Aceeași Indira

Niciodată nu prea m-am priceput să aleg cadouri pentru altcineva, așa că ghidul acesta cu însemnătatea pietrelor prețioase sau semiprețioase e important pentru mine. Practic, uneori abia sunt în stare să aleg pentru mine, la cât de mult iubesc bijuteriile. Da, le-aș cumpăra pe toate pentru frumusețe, dar pentru că nu îmi permit să adaug un magazin întreg în coș, mă îndrăgostesc iremediabil de anumite modele care spun o poveste despre primitor… în raport cu mine.

Așadar, dacă ar fi să vă povestesc puțin despre femeile importante pentru mine pentru care eu încerc să aleg bijuterii, atunci e simplu, pentru că sunt doar trei. Mama, sora mea și prietena mea.

Mama este stâlpul meu și inspirația mea

Pentru mama mea aș alege cu siguranță o bijuterie care să transmită ideea de forță, de putere. Nu, mama nu e un halterofil renumit, însă faptul că a crescut și educat patru copii, pentru mine înseamnă mult. Mama mea e un model pentru mine și de aceea aș alege ceva care să transmită faptul că în inima mea este pusă pe un piedestal. Și, pentru că îmi e mamă, modelul de copac al vieții mi se pare cea mai potrivită alegere pentru ea, pentru că îi va pune în evidență zâmbetul blajin și va estompa din ridurile de expresie care să grăbesc să apară. Mama se va bucura cu siguranță pentru simplul fapt că va înțelege de ce am ales copacul vieții. Pentru că în definitiv, ea e sursa vieții.

Pandantiv din argint Copacul Vietii – Marcasite

Sora mea este expreia feminității și a liniștii

Sora mea este simplistă, minimalistă pe alocuri, aș spune, însă cu siguranță aș găsi și pentru ea bijuterii care să i se potrivească. Aș alege pentru ea Piatra Lunii, pentru că ideea de feminitate mi se pare exact povestea ei. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că e fan Sailor Moon. Da, aș alege un set complet Indira, format din cercei din argint Piatra Lunii, colier din argint și un inel, toate decorate cu aceeași montură delicată a pietrei cu semnificație atât de vastă pentru sora mea. Cu siguranță sora mea va fi mai încrezătoare și va purta cu drag setul ales, iar frumusețea Pietrei Lunii cu siguranță o va face și mai feminină și mai zâmbitoare. A, da, să nu uit, pentru ea aș alege și o felicitare cu mesaj personalizat, pentru că ne auzim rar și ne vedem încă și mai rar de atât, așa că mi-ar plăcea să îi ofer un dar cu o însemnătate aparte. În definitiv, știți cum e…sângele apă nu se face.

Sursa foto: Indira.ro

Prietena mea este o zână!

Pentru mine ea este o zână reală, diafană și sensibilă, așa că pentru ea aș alege o bijuterie la fel ca ea. Sensibilă la exterior, dar extrem de puternică la interior, prietena mea are căldura specifică unei nopți de vară. Așa că alegerea firească este colierul din argint Summer Night, o bijuterie cu adevărat magică, la fel ca relația noastră, de atâția ani. Așa că acest colier cu siguranță va căpăta înseamnătate, pentru că, asemeni lui, și noi suntem ”legate” într-un lanț al vieții și ne scriem zilnic povestea împreună. Și sunt sigură că, deși departe de mine, de fiecare dată când ar purta acest colier ar zâmbi, spunând în sinea ei: mulțumesc, Mono! 🙂

Sursa foto: Indira.ro

 

Dar stați…mai e cineva 🙂

Cadoul suprem- aș alege o bijuterie de familie, pentru generații

Da, știu, poate această alegere sună ciudat de la o mamă care are doar 36 de ani. În realitate, mi-am dorit mereu să pot transmite generațiilor ceva personal, care să dăinuie în timp, ceva cu valoare sentimentală, cu importanță. Da, o bijuterie de familie. Am citit undeva că regina Angliei poartă mereu la aproape fiecare eveniment o singură bijuterie la care ține foarte mult. Un colier cu trei rânduri de perle, primit din generație în generație. Adică, dintre toate bijuteriile de care dispune Casa Regală și pe care le-ar putea purta Regina, ea alege mereu același șirag de perle, ce poartă în suava-i luminozitate povestea a câteva generații de sânge regal.

Ei bine, mama mea nu prea a purtat bijuterii, bunica a prins 2 războaie, deci nici vorbă de așa ceva. Dar eu mi-aș dori să încep o nouă tradiție de familie. Să aleg o bijuterie pentru mine, dar pe care să o pot transmite nurorii mele, iar ea să o poată oferi la rându-i fetelor ei sau nurorilor ei. Știu exact și cum vreau să fie această bijuterie, aproape că o pot atinge cu mâna…

Alegerea mea- Colier din argint Tennis – Zirconiu Indira.ro
  • E o bijuterie care rezistă în timp, care este realizată dintr-un material foarte rezistent, astfel încât să nu se degradeze în timp. E totuși vorba despre generații, așa că răspunderea alegerii îmi aparține. Bijuteriile Indira sunt din aur, din argint, sau din argint suflat cu aur în strat mai gros, așa că am de unde alege.
  • E o bijuterie care nu se va demoda niciodată și care va putea fi purtată nu doar într-un cadru festiv, ci și la ținute mai lejere, de zi cu zi. Nu pot ști care va fi moda peste ani, însă bijuteria pe care am ales-o eu nu cred că își va pierde vreodată frumusețea.
  • E o bijuterie valoroasă pentru că totuși vorbim despre nora mea, alegerea fiului meu și parte din familia mea și aș vrea ca ea să înțeleagă gestul de ”m-am gândit la tine” chiar și prin prisma valorii. Cu siguranță acest lucru nu contează foarte mult dacă punem în balanță povestea bijuteriei, însă nu ar fi mai frumos dacă aș oferi o bijuterie valoroasă și ca valoarea intrinsecă și ca ilustrație a vieții?
  • Bijuteria mea spune povestea momentului și a familiei. ”E de la mama soțului meu, pentru că mă prețuiește. E simbolul familiei și al legăturii între generații. Este despre puterea de a da viață și de a transmite valori. Despre loialitate, despre dragoste și credință”. Da, aceasta este povestea pe care vreau să o trasmit. Mi-am dorit copiii atât de mult și am crezut atât de mult că îi pot avea, încât cred că cine va sta alături de ei, la bine și la rău, merită să facă parte din lanțul generațiilor. Mai presus de orice, cine va purta această bijuterie de familie va trebui să înțeleagă povestea și ceva îmi spune că o vor înțelege exact atunci când în jurul lor vor răsuna delicat râsete de copii.
  • Va fi o bijuterie cu adevărat regală, cu o montură deosebită, perfectă, fără lipici care să intervină în dansul jucăuș al luminii printre pietrele colierului meu regal. O bijuterie care o va face pe nora mea să se simtă specială.

Bijuteria ta. Povestea ta

”Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”, spune o replică din celebrul film Filantropica, iar eu sunt de acord cu asta. Exact așa e și în cazul bijuteriilor. Bijuteria care spune o poveste rămâne vie peste generații, iar eu exact asta vreau să facă bijuteria mea. Poate că nu e cadoul perfect, însă e povestea familiei noastre pe care cred că cineva o va scrie mai departe… Eu doar o ofer cadou. Un cadou unic. Autentic. Original.

Să nu spuneți că ați auzit de la mine, dar vă zic și un secret. Indira.ro se pregătește să lanseze curând și o gamă de lănțișoare pentru ochelari. Numai bine, pentru că atunci când eu voi fi mai bătrână și îmi voi conduce fiul spre altar, voi avea și eu o bijuterie Indira, ca și nora mea. 🙂

Până atunci vă las și pe voi să vă delectați privirea cu modelele de bijuterii Indira pe care le-aș recomanda și vă propun un mic test de personalitate. Bifează varianta aleasă prin click, iar dacă vrei să alegi altceva, doar apasă Play Again! Așadar, voi ce bijuterii alegeți să vă spună povestea, adaptate propriului stil?

Cum alegi bijuteriile în funcție de stilul tău?

Articol realizat pentru proba nr. 10 Spring SuperBlog 2021- Cadouri pentru femeile prețioase din viața ta

Sponsor: Indira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *