La noi în casă se vorbește adesea despre Dumnezeu. E vârsta întrebărilor, iar eu nu ma ascund când vine vorba de răspunsuri. Firește, încă sunt întrebări ușurele, specifice vârstei, însă eu îmi doresc ca cei mici să afle despre Dumnezeu.

Când am aflat prima dată despre colecția Darul lui  Dumnezeu mi-am spus că trebuie să o am. Deja răsfoisem online câteva pagini și chiar mi-a plăcut ce văzusem. Am mai spus, nu sunt o mare fană a poveștilor cu animele în loc de oameni, însă în acest caz consider că e în regulă așa, deoarece subiectul e mai important decât personajele.

Colecția este ușurică, atât de citit, cât și din punct de vedere vizual. Imagini frumușele, simpluțe, realizate totuși cu gust. Textul fluent și sigur, care ”te prinde”. Mesajul însă, ei bine aici este o întreagă discuție. Pentru mesaj practic am cumpărat eu cărțile. Le spun mereu copiilor mei că-mi sunt daruri și că sunt recunoscătoare pentru ei, însă aș fi vrut să le și citesc despre asta. Iar aceste cărți pur și simplu mi-au îndeplinit dorința.

Tu ești darul lui Dumnezeu! Atunci când întrebările încep să apară, ca părinți, avem nevoie de răspunsuri. Cum am venit eu pe lume? De aici începe un frumos peripluu prin odiseea sarcinii, povestită de mamă, care nu uită să accentueze faptul că Puiul este darul lui Dumnezeu. E special și momentul nașterii, deoarece mi se pare o carte care explică frumos plânsul bebelușului la naștere: îți era dor de burtica mea caldă și confortabilă.

Colecția Darul lui Dumnezeu a avut darul de a aduce multe întrebări pertinente pe buzele lui Vlăduț. Mi-a plăcut asta, deoarece pentru mine o carte bună vine mereu la pachet cu întrebări. Înseamnă că acea carte e parcursă cu sinceritate și atenție și că a stimulat gândirea, lucru care este de dorit, mai ales în cazul copiilor.

Noi avem șase cărți în colecție și anume: Tu ești darul lui Dumnezeu, Lumea este darul lui Dumnezeu, Raiul este darul lui Dumnezeu, Frățiorul și surioara ta sunt Darul lui Dumnezeu, Iubirea este darul lui Dumnezeu și Crăciunul este darul lui Dumnezeu. Le-am citit pe toate și fiecare dintre ele a aduc explicații elegante la lucruri pe care poate că nu știm să le explicăm.

Mi-a plăcut mult cartea cu frățiorii deoarece explică bine mecanismul familiei extinse, fără prea multe explicații greoaie pentru copii. ”Nimeni nu-ți va lua locul”, acesta este mesajul principal, în accepțiunea mea, din această carte. Da, și faptul că cei mici sunt daruri de la Dumnezeu, dar și faptul că legătura părinților cu copiii nu înseamnă a-l uita pe cel întâi născut, o dată cu sosirea unui nou bebeluș. Chiar dacă nu a exprimat verbal temerea aceasta, cu siguranță ea a existat și la Vlăduț și de aceea, pe lângă faptul că îl asigur constant că are locul său special, am vrut să citească și această carte.

Colecția Darul lui Dumnezeu are loc de cinste la noi. Noi am cumpărat seria de pe Doxologia.ro . Poate pentru unii va părea o lectură puerilă, ușurică sau lipsită de sens. Cred că aici intervine foarte mult și felul în care percepe fiecare divinitatea. Pentru noi însă a fost o informație prețioasă, care ne-a îmbogățit cunoștințele și mintea, dar mai ales sufletul.