Uneori se mai așterne ”praf” peste relațiile noastre și chiar peste noi, ca ființe umane. Un rid, un kilogram- două în plus (mai ales după lunga perioadă de stat acasă), timpul și bineînțeles cearcănele, acestea sunt urme ale trecerii timpului pe care le putem vedea cu ușurință pe chipurile noastre. Ce uităm adesea însă este că sub toate aceste urme suntem tot noi, aceeași oameni și aceleași relații, care au nevoie doar de un luciu nou. O rochie nouă, un program de slăbit, o barbă dată jos și puțină presiune ne pot readuce cu un pas mai aproape de cum eram, ne face să ne redescoperim strălucirea și ne ajută să ne…reîndrăgostim.

Noi ne-am dat seama de schimbările prin care am trecut împreună cu casa și curtea noastră, atunci când ne-am uitat pe un album foto. O, da, aici eram la nuntă, uite ce slabi eram amândoi! Și aici când s-a născut Vlăduț, iar mai apoi Cristian. Vara în piscină, prima mașină pe aleeOh, dar aleea nu mai arată la fel… Aici a urmat un moment de tăcere pentru că stând amândoi pe terasa casei ne-am dat seama că peisajul din jur era același, dar parcă îi lipsea acea sclipire pe care o avea atunci când pentru prima dată pășeam aici. Da, curtea era aceeași, la fel de frumoasă și îngrijită, însă cumva și peste ea se așternuse praful.

Cu gama Power & Smart Control presiunea e pusă pe curățenie

Noi ne-am străduit să păstrăm mereu curtea, terasa și casa curate iar pentru aceasta am investit constant efort în curățenie. În ciuda eforturilor, erau însă unele zone dificil de curățat cu apă de la furtunul de grădină, deși aveam o presiune foarte bună la nivelul duzei de ieșire a furtunului. Furtunul era însă insuficient pentru ceea ce aveam noi de curățat: alei pietonale mici, spațiul de joacă, pereții placați cu piatră naturală, piscina și zona placata cu travertin pe care se odihnea mobilierul de grădină și chiar și fațada garajului.

Tip: verifică presiunea apei la nivelul robinetului. Poți folosi metoda cronometrului, o metodă manuală ce presupune cronometrarea timpului în care o cană gradată, cu capacitate de 1 litru se umple. Timpul se măsoară în secunde, iar un debit bun înseamnă atunci când cana se umple într-un interval de 6-7 secunde, generând un debit de circa 10 litri/ minut.

Așa că noi am luat decizia de a investi în aparate de curățat inovatoare care să ne ușureze munca, punând presiunea pe murdărie și nu pe umerii noștri. Analizând, soluțiile Karcher nouă ni s-au părut opțiunea care ni se potrivea cel mai bine, judecând după multitudinea de posibilități de care puteam beneficia. Am urmărit așadar care erau zonele în care aveam nevoie de ajutor, pentru a ști exact ce soluție de apărare să alegem la nivel de aparate de spălat cu presiune pe care să le folosim pentru curățenia de primăvară și de Paște.

Noi ne-am orientat către noua gamă Power & Smart Control, pentru că am rezonat cel mai bine cu specificațiile produselor  și cu ușurința utilizării. Gama nouă Power &Smart Control Kärcher de aparate de curățare cu presiune este special creată pentru a curăța rapid și eficient, datorită presiunii, chiar și cele mai greu accesibile zone în care murdăria poate ajunge. Ce ni s-a părut însă și mai intersant este faptul că aparatul de spălat cu presiune, cu accesoriile potrivite, se poate transforma în dispozitiv perfect pentru orice nevoie de curățare cu presiune. Și o, da era nevoie de produse dedicate, dar și de putere specială pentru a curăța toate zonele pe care cumva le mai trecusem cu vederea uneori.

Ce ni s-a părut absolut grozav este inovația în ceea ce privește conectarea dispozitivelor direct la aplicația de pe smartphone, care îți oferă nu doar informații despre produse sau despre utilizarea lor, ci și sfaturi foarte bune cu privire modul în care poți exploata la maxim potențialul acestor aparate. E ca și cum un specialist Kärcher stă lângă tine în permanență și îți oferă din expertiza lui  pentru a deveni tu însuți un expert în curățenia care contează și pentru a readuce suprafețelor tale curățenia WOW după care tânjești. În plus, avantajele utilizării unei aplicații pentru aceste produse au în vedere siguranța în exploatare și durabilitatea, prevenirea erorilor de utilizare sau daunele accidentale (prin trimiterea automată a setărilor de pe telefon direct produsului, prin bluetooth), dar și prelungirea duratei de viață a dispozitivelor de curățare printr-o utilizare corectă. În plus, la nevoie, poți să și comanzi accesorii și detergent direct din aplicație.

Curățarea cu presiune a curții și terasei înseamnă plăcerea de a te reîndrăgosti de ele

Știam că vom avea nevoie de un adevărat aliat care să ne stea alături, așa că am încercat să fructificăm la maxim potențialul produselor Kärcher. Eram deja familiarizați cu unele sisteme, însă acum aveam să ne bucurăm și de experiența de a avea lângă noi o aplicație care să ne ajute pe parcurs, pentru a descoperi cum ne poate ajuta dispozitivul, în funcție de nevoile noastre. Așa că am optat pentru un aparat de spălare cu presiune Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home, pe care prima și prima dată trebuie să îl asamblezi și să îl conectezi prin bluetooth la smartphone-ul tău (pairing/ împerechere Bluetooth în primele 60 de secunde de când este băgată pompa în priză). Dispozitivul are inclus kitul Home și rola pentru furtun, însă de asemenea aduce și caracteristici invatoare la nivel de panou de comandă printr-un afișaj LCD care ajută la setarea presiunii dorite. Iar de aici, ne-am apucat de treabă…

Sursa foto galerie: kaercher.com/ro/home-garden

Curățenia aleilor cu aparate de spălat cu presiune

Aleile sunt la noi unele dintre cele mai intens circulate zone, drept pentru care și murdăria tinde să se acumuleze mai repede. În plus, ploaia, vântul și praful își fac adesea de cap afară, după ce ușile casei noastre se închid. Pentru a curăța rapid și eficient, în special în zonele unde există tendința să se formeze mușchi, destul de adânc în substrat, poate fi folosită lancea specială care se atașează pistolului Full Control Plus. Pistolul este cheia, elementul de bază care transformă un singur produs într-un multifuncțional pentru întreaga curte și terasă, deoarece de pe el se poate seta presiunea, dar și celelalte optimizări pentru utilizare.

Sursa: kaercher.com/ro/home-garden

Lancea care se atașează pistolului sau corpului de bază permite trei setări diferite de presiune (Hard, Medium, Soft și Boost- pot fi selectate prin intermediul butoanelor +/– de pe pistolul de pulverizare sau transferate din aplicația Kärcher Home & Garden) care pot fi folosite pe pardoseli dure (piatră), lemn și mașină. Aceste indicatoare sunt prezente pe mânerul lancei, iar  prin rotirea acesteia se poate alege exact debitul și presiunea de apă dorite într-un anumit moment pentru curățarea unui anumit produs. Lancea oferă 3 moduri de operare pe care le poți selecta de pe pistol (tipuri de pulverizare, astfel încât să poți lucra fără a schimba lancea de pulverizare), la care bineînțeles poți alege și nivelul de presiune tot direct de pe pistol.

  • duza cu jet plan- asigură un jet amplu de spălare, pe care noi l-am folosi pentru spălarea pietrei de pe perete
  • duza rotativă- asigură un jet rotativ de curățare cu presiune, iar pe noi ne interesa acest aspect pentru curățarea zonelor foarte murdare de noroi sau chiar pentru curățarea urmelor fine de ciment și vopsea lavabilă. La o presiune mare aceste urme pot dispărea însă este important ca în funcție de tipul substratului curățat să adaptezi presiunea. Aplicația pentru smartphone îți poate spune, spre exemplu, că poți spăla mașina pe treapta 2 ca să nu aduci prejudicii la nivelul vopselei printr-o presiunea prea ridicată.
  • duza pentru jet uzual-  în acest caz poți folosi și detergenții speciali Kärcher pentru fațade, mașină, piatră sau lemn.

Pentru alei se poate folosi, conform aplicației pentru mobil, nivelul 3 de presiune în modul Dirtblaster, iar în zonele unde murdăria persistă se poate aplica o presiune mai mare, prin modul Boost. Acest boost îți va oferi pentru câteva secunde o presiune mult mai mare, pentru a putea insista pe zonele care se curăță mai greu.

Captură foto din video prezentare Kärcher K7 Smart Control- curățare pardoseli exterioare, piscine

Curățarea pereților placați cu piatră și a colțurilor și îmbinărilor

Noi avem pe laturile gardului de delimitare pereții placați cu piatră decorativă de exterior. În general spălarea acestor ziduri o facem cu ajutorul furtunului de grădină, însă întotdeauna ne loveam de problema lungimii acestuia. Kärcher K7 Premium Full Controll a rezolvat această problemă datorită cablului care are o lungime de circa 10 metri, astfel încât poți ajunge cu ușurință acolo unde dorești. Pentru a spăla foarte bine aceste ziduri în primă fază conectăm lancea pentru a putea spăla foarte bine piatra și pentru a îndepărta murdaria greu de curățat.

Tip: Folosește un furtun intermediar. Una dintre problemele care afectează pompele este ”lovitura de berbec”, adică acel ”recul” al pompei la oprire și pornire. Respectiva încărcare are nevoie să fie descărcată undeva, iar dacă dispozitivul este conectat direct la sursă, descărcarea se face fie pe produs, fie pe instalația de apă. Pentru a avea un punct de descărcare neutru, se poate folosi un furtun suplimentar (îl găsiți la Kärcher), care să constituie astfel o punte de legătură.

Sursa: kaercher.com/ro/home-garden

În zona inferioară, la intersecția pereților cu pardoseala din travertin sunt zonele în care ajungem cel mai greu să curățăm. Aici intră în scenă dispozitivul de curățat suprafețe mari de exterior, care are câteva mici particularități extrem de utile:

  • forma dispozitivului în vârf este special creată pentru a ajunge chiar și în zonele cele mai dificile. Chiar în zona vârfului (pe interior) există o duză specială, prin care apa va fi distribuită cu presiune centrată special ca să ajungă în zonele problematice. Pentru a curăța în zona de colț va fi nevoie să setați de pe dispozitiv butonul aferent, din partea stângă a acestuia.
  • mânerele ajută la o susținere facilă, în cazul în care vrei să cureți suprafețe în plan vertical, cum ar fi pereții.
  • butonul presiune este centrat în partea superioară a produsului și este reglabil, în funcție de tipul suprafeței pe care o cureți. În stânsă concordanță, duzele interioare ale dispozitivului se vor ridica sau se vor coborî în funcție de tipul substratului (spre exemplu, pentru suprafețe de beton va trebui setată o presiune mai mare- implicit duzele vor coborî, în vreme ce pentru lemn presiunea trebuie să fie mai mică, iar în acst caz duzele se vor ridica).
  • peria perimetrală menține apa în interiorul dispozitivului, dar și murdăria, fără ca aceasta să se împrăștie sau să stropească în jur.
  • duza superioară de pe dispozitiv (frontal) permite stropirea suprafețelor înainte de curățare efectivă.
Sursa: kaercher.com/ro/home-garden- dispozitiv pentru curățare pardoseli și colțuri greu accesibile

 

Folosirea dispozitivului pentru colțuri și suprafețe mari se face pe nivelul 3 de presiune, pentru a îndepărta chiar și cele mai greu de curățat urme (mai ales dacă există păsări aciuate în zonă, sau urme fine de ciment sau vopsea de la renovări).

Curățarea mașinii și a fațadei garajului

Pentru curățarea mașinii era nevoie de mai multă grijă, pentru a nu-i distruge vopseaua de pe suprafață. Așa că putem conecta dispozitivul conform indicațiilor de pe aplicația de mobil și vom vedea că putem seta lancea pe treapta 2, care ne va oferi un jet suficient de puternic încât să putem spăla în siguranță mașina. Aici se mai poate folosi și detergentul spumant pentru mașină, pe care îl poți pune fie cu capul în jos direct în aparat, pentru ca acesta să dozeze exact cantitatea de detergent necesară, fie te poți folosi tot de un accesoriu Kärcher, de tipul unui pulverizator (foam nozzle connect and clean), care se montează pe pistol și cu ajutorul căruia se obține o spumă densă activatoare, care are timp să curățe în profunzime murdăria. Cu un nou jet de apă cu presiune se curăță suprafața, iar mașina arată împecabil.

Pentru garaj, fiind înalt, ne folosim tot de aplicația Kärcher și de aparatul K7, însă și de prelungitorul telescopic, pentru a putea ajunge chiar și în cele mai dificile locuri (streașină, colțuri, zone predispuse murdăririi). Se poate folosi presiunea pe treapta 1 sau 2, setată pe pistolul de curățare.

Captură foto din video prezentare Kärcher K7 Smart Control- curățare mașină

Curățarea mobilierului de exterior, a terasei din lemn și a locului de joacă

Noi avem mobilier de exterior din lemn lăcuit, iar murdăria apare cu ușurință pentru că acesta este complet expus la exterior. Aparatul de spălat cu presiune Kärcher K7 ne oferă însă adaptabilitate, deoarece putem seta treapta 1 de curățare cu presiune, care nici nu va împrăștia apa în jur, ci va curăța eficient urmele de praf sau alte tipuri de murdărie de pe aceste substraturi mai sensibile. Nu ne doream să distrugem stratul de lac de pe lemn sau vopseaua de pe terasa deck și nici stratul de lac aplicat pe toboganul copiilor, pentru că dacă am fi folosit o presiune mai mare aceste obiecte ar fi devenit inutilizabile sau ineficiente. Voiam o curățenie igienică pentru a ne oferi siguranța în exploatare și confortul utilizării acestor lucruri din grădina noastră. Aparatul însă ne-a ajutat să le curățăm, obținând curățenia WOW după care tânjeam, să le protejăm și să ne reîndrăgostim de ele, amintindu-ne de cum arătau acestea la început.

Captură foto din video prezentare Kärcher K7 Smart Control- curățare mobilier exterior

Tip: Știam deja de când căutam pompe submersibile și hidrofoare pentru alimentarea cu apă a casei că cel mai mare dușman al pompelor este apa (deși pare contradictoriu). În realitate însă da, este nevoie să scoți apa din pompă înainte de a depozita produsul, pentru a-i prelungi astfel durata de viață. De aceea, ar trebui după utilizare să așezi și pistolul și lancea în suportul special de pe pompa (fiecare accesoriu are locul său destinat), cu vârful în jos pentru a ajuta la scurgerea apei.

De ce am ales produsele Kärcher?

Pentru noi contează foarte mult să avem grijă de curtea noastră și de terasă, la fel de mult cum ne pasă și de casă. Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curățare, iar asta o știam de multă vreme doar că acum, o dată cu lansarea acestor aparate de spălat cu presiune din gama Smart Control care se conectează prin Bluetooth la aplicația “Kärcher Home &Garden” ni s-a părut că acești specialiști vin și mai mult în sprijinul nostru. Produsele sunt perfecte pentru ceea ce aveam noi nevoie, uz casnic, însă atât de aproape de profesional, iar aplicația oferă un adevărat ghid cu informații utile despre utilizarea corectă și eficientă a produsului, dar și sfaturi sau trucuri de curățare eficientă a unor zone care necesită poate mai multă atenție.

Probabil că cel mai bun mod de a-ți aminti cum arăta un lucru este să te uiti la colaje de tipul înainte și după. Soția când v-ați cunoscut, copiii când s-au născut, soacra, curtea și terasa. Cam așa a fost și în cazul nostru. Am văzut ce avem deja prin prisma curățeniei de primăvară, care ne-a arătat că lucrurile noastre iubite încă erau acolo. Ne-am amintit de felul în care arăta terasa, dar și de noi, iar asta ne-a făcut să devenim mai uniți și mai îndrăgostiți. Da, îndrăgostiți chiar și de curtea și terasa noastră.

Așadar, tu unde ai nevoie de ajutor primăvara aceasta în ceea ce privește curățenia în curtea ta sau pe terasa ta? Alege răspunsul bifându-l prin click, iar dacă vrei să alegi altceva, doar apasă Play Again!

Tu ce vrei să cureți azi la nivel de curte și terasă?

Curățare ziduri

Cu K 7 Premium Full Control Plus Home tot ce ai de făcut este să montezi lancea pe pistolul Full Control și să urmezi specificațiile de ajustare a presiunii și debitului pentru a curăța zidurile în mod eficient.
Curățare pardoseli și colțuri greu accesibile

Cu K 7 Premium Full Control Plus Home tot ce ai de făcut este să montezi dispozitivul pentru pardoseli și să urmezi specificațiile de ajustare a presiunii și debitului pentru a curăța pardoselile exterioare în mod eficient.
Curățare mobilier exterior

Cu K 7 Premium Full Control Plus Home ajustezi presiunii și debitul urmând specificațiile de pe aplicație, pentru a curăța zonele sensibile, precum mobilierul de exterior, jucăriile sau bicicletele.

Uneori este nevoie doar de puțină presiune pentru a scoate la iveală frumusețea adevărată a lucrurilor, cea pe care o aveau atunci când le-am văzut pentru prima oară. Dacă în cazul relațiilor interumane e nevoie de mai mult decât presiune, în cazul curții și a grădinii lucrurile ar trebuie să fie simple. Așadar, cu puțină presiune de la Kärcher, fie că e curățenie de primăvară sau de Paște, curtea ta poate renaște.

Articol realizat pentru proba nr. 17 Spring SuperBlog-Punem presiune pe curățenia de primăvară

Sponsor-Kärcher România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *