Anul trecut am fost nevoiți să locuim cu vara în casă și ne fusese tare greu: aerul era irespirabil, fierbinte, parcă nu ne ajungea la toți, voiam mereu să ne răcorim, iar de plecat în concediu nici nu se punea problema. Fără concediu, fără posibilitatea de a ieși măcar la o terasă sau undeva unde să ne deconectăm, gândul ne zbura doar la piscine ieftine și încăpătoare în care să ne răcorim și să ne relaxăm după atâta stres. Pandemia apărută din senin ne închisese pe toți în case cu tot cu vara care ne pârjolea încă de la primele ore ale dimineții. Efectiv ajunsesem să ne ascundem de ea fie pe după copacii din curte, fie după jeturile de apă răcoroase ale furtunului de grădină, însă de cele mai multe ori ne ascundeam în duș… de vreo câteva ori pe zi.

Azi stăteam pe terasa casei deja simțind primele adieri ale verii și, știind că din nou ea își va căuta culcuș în casa noastră pentru următoarele luni, am hotărât să nu mai așteptăm. Era cazul să facem o schimbare!

piscine ieftine
Sursa foto: piscineieftine.ro

Concediu la mare sau vacanță la piscină în grădină?

Asta era întrebarea, cu siguranță, însă așa cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, normal că nici anul acesta nu se vedeau semne de îmbunătățire la nivel de concedii. Deci era deja grav, vara avea din nou să ne prăjească, iar noi nu puteam pleca nicăieri nici anul acesta. Bugetul îl aveam alocat deja iar dorința era destul de mare să mergem undeva unde să ne relaxăm, însă soarta ne era potrivnică. Facilitățile de distracție erau puține deschise, cu măsuri stricte și destul de restrictive ca activități. Dacă am fi plecat, ar fi însemnat ore de mers, protecție permanentă, o grijă compulsivă pentru protejarea copiilor și posibilitatea ca oricând să ne putem îmbolnăvi, în ciuda măsurilor de siguranță. Nu merita în mod clar efortul de a pleca în concediu la mare acum, în situația dată, pentru că ne-am fi dus cu un noian de griji după noi, în loc să ne bucurăm de relaxare.

Ne-am gândit că merită însă, indiferent de situația actuală (dar totuși pe fondul pandemiei) să investim bani într-o piscină chiar în grădina noastră, pentru a ne bucura oricând de ea și cu și fără pandemie. Adică, ea oricum rămâne acolo și avem grijă de ea, așa că ne petrecem timpul calitativ, indiferent ce restricții mai apar. Am pus chiar și în balanță acest lucru, așa că iată de ce pentru noi merita să alocăm bugetul de concediu din acest an pentru construirea unei piscine.

De ce merită să cumperi o piscină- comparație realizată în canva.com

 

Gândindu-ne mai bine, am început să ne documentăm din ce în ce mai mult despre piscine. În definitiv, oricum vara se ține scai de noi, așa că de ce ar trebui să o ducem cu noi la mare, unde să ne fie teamă de virusul malefic, undeva unde să avem restricții și să nu ne putem bucura în totalitate, când am putea să ne bucurăm de apă și soare chiar în confortul grădinii noastre? Decizia a fost luată! Cu banii pe care îi alocasem pentru concediu, aveam să ne cumpărăm o piscină!

Nu știam însă nimic despre piscine, așa că am început să căutăm modele, prețuri, materiale și caracteristici speciale. Ne-am uitat la forme, pentru că nu știam ce s-ar potrivi în grădina noastră. Ne gândeam deja că cireșul probabil va trebui tăiat, dar mai aveam atâția pomi care străjuiau grădina, așa că nu ar fi fost o mare problemă, pentru că oricum voiam să mutăm liziera un pic mai departe. Filtram cumva după prețuri, însă simțeam că e o capcană pentru că de multe ori ne convinsesem că un lucru ieftin poate fi și bun și nu voiam să aruncăm foarte mulți bani, doar pentru ”pomul lăudat”.

Căutam rezistență și durabilitate și citeam review-uri. Deja aveam prieteni care își cumpăraseră încă de anul trecut piscine, însă ne-au spus că ale lor nu au rezistat, pentru că ei investiseră bani în produse chinezești care i-au ținut… fix un sezon (deci și ei căutau altele acum). Or noi voiam o piscină pentru o viață nu pentru un sezon, noi voiam ceva de calitate, precum produsele nemțești, însă credeam că acelea vor fi scumpe. Am navigat pe internet cu gândul la ape limpezi și am ajuns pe site-ul Piscineieftine.ro, iar acolo ne-am uitat cu jind la câteva poze cu piscine metalice, piscine din otel și piscine din beton care aproape că ne făceau să simțim mirosul acela de soare arzător, de mare și briză, de concediu și vată de zahăr. Și ce credeți? Am găsit piscine de calitate germană la prețuri românești! Ia priviți câte modele și dimensiuni!

Sursa: Piscineieftine.ro- Modele de piscine cu dimensiuni de: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15 m lungime, lățimi între 3- 5 m și adâncimi de la 1  la 1,5 m

Rămăsesem amândoi muți de uimire în fața laptopului văzând cât de multe modele de piscine ovale, rotunde, dreptunghiulare sau asimetrice erau disponibile pe site și acum eram siguri că merită să investești într-o piscină cum vrei tu, nu doar cum îți oferă un hotel. Piscine personalizabile, cu dimensiuni demne de bazine personale de înot, construite de la zero. Piscine metalice din oțel galvanizat sau piscine din beton cu perete termoizolant, o mulțime de opțiuni din care aveam de ales, așa că am pus mâna pe telefon și am sunat. Am rămas surprinși de deschiderea specialiștilor de la Piscine Ieftine de a ne ajuta. Nu știam mai nimic despre piscine, însă aveam două lucruri mari bine stabilite: aveam un buget și ne doream o piscină de care să ne bucurăm nu doar pentru un sezon, ci efectiv să ne aducem marea în grădină pentru a ne bucura de ea oricând ne doream.

Am discutat despre tipuri de materiale din care avea să fie făcută piscina noastră. Erau atât de multe opțiuni încât efectiv nu știam prea bine ce se alegem. Am aflat însă că betonul e un material care va ține pe viață, că piscinele metalice sunt o alternativă mai ieftină, dar durabilă, că piscinele mai pot fi realizate din lemn sau din fibră de sticlă. Am discutat și despre calitatea slabă a produselor din piața asiatică și despre riscurile majore pe care le pot aduce, atât la nivel de utilizare, cât și la nivel de durabilitate.

Video realizat personal în Powtoon- 3 motive pentru a alege piscine de la Piscineieftine.ro

Apoi, strâns legat de acest lucru, am aflat că toate piscinele de la Piscine Ieftine se vând din stoc propriu, cu livrare gratuită, adică nici nu eram nevoiți să așteptăm săptămâni întregi până vine piscina, ca să mai trăim încă un an cu vara în casă, ci puteam invita vara direct în piscină, că poate se mai relaxează și ea. Și asta nu doar pentru anul acesta, când nu puteam pleca, ci și în general, oricând ne-am fi dorit să mai stăm cu vara la o șuetă, dar fără să ne pârjolească cu atingerea ei.

Toate aceste lucruri ne-am dus la o analiză complexă, din care aveam să ne dăm seama care este cel mai potrivit produs pentru noi. Unul economic, care să ne ofere un spațiu de cazare pentru vară, dar și pentru noi, membrii familiei, fără să investim an de an în altă piscină sau în soluții auxiliare. O investiție pe termen lung, cu amortizare imediată, mai ales acum, în contextul pandemiei. Ni s-a explicat totodată și despre dimensionarea corectă a echipamentelor de filtrare, despre care auzisem multe persoane plângându-se cum că firmele contractante le subdimensionaseră în cazul lor, pentru a scădea prețul și că au plătit ulterior cu mult mai mult pentru schimbarea echipamentelor în funcție de necesități.

Așadar, puse comparativ, pentru noi informațiile arătau cam așa…

Piscina perfectă: îngopată sau supraterană?

La aceste lucruri s-au mai adăugat informații noi, foarte prețioase. A trebui să ne gândim dacă vrem o piscină îngropată sau o piscină supraterană. Diferențele după nume sunt lesne de înțeles, pentru că piscina îngropată necesită excavații, betonare și finisare, în vreme ce piscinele supraterane pot fi montate direct pe sol, cu mai puțin efort.

Pentru că noi ne doream o piscină care să reziste peste ani, noi am ales o piscină îngropată din beton termoizolat, cu dimensiuni de 8 x 4 m. Betonul este un material foarte bun, care rezistă la compresiune și la împingerea laterală a apei, așa că grijile noastre cu privire la rezistență erau deja spulberate. Am ales și varianta de termoizolare pentru a păstra mai bine temperatura în interiorul piscinei, mai ales că avem și doi copii mici pentru care ne-am dorit un maxim de confort.

Alegerea noastră a avut la bază o analiză a avantajelor fiecărui tip de piscină în parte, iar dacă vreți și voi o piscină, am lăsat aici informațiile, pentru a vă fi și vouă ușor să alegeți. Doar întoarceți imaginea prin click pentru a afla avantajele fiecărui tip de piscine.

Piscine supraterane- avantaje

Piscineieftine.ro Click to Flip

Piscine îngropate- avantaje

Piscineieftine.ro Click to Flip

A meritat să montăm o piscină cu ”luminițe” cu banii de concediu

Discuția noastră cu specialiștii de la Piscine Ieftine ne-a condus spre un alt punct important al visului nostru de a muta marea în grădina casei. Cum nu știam nimic nici despre etapa de montaj piscine, ne-am bucurat să aflăm că specialiștii Piscineieftine.ro ne oferă întreg suportul lor pentru a pune în operă întregul ansamblul. Noi nu aveam nici pregătirea pentru montaj piscine, nici timpul necesar și mai aveam și doi copii de care trebuia să avem grijă,așa că ne-am bucurat că montajul poate fi făcut de către profesioniști. Am dat Cezarului ce e al Cezarului. Știți, eu scriu, asta e munca mea, dar vă mărturisesc sincer că mi-e mai greu să repar texte după alte persoane, în loc să le creez de la zero. E un fel de ”ce a vrut să spună autorul aici?”. Am considerat că e la fel și în cazul piscinelor, că e important să facem totul bine de la început și să nu stricăm, pentru ca mai apoi să apelăm la adevărații specialiști care să se întrebe ce s-a întâmplat aici.

”Mai știi, mami, hotelul acela, cu piscină cu luminițe?” . Mi-am amintit de hotelul de care îmi spunea copilul meu și am decis să nu mai aștept vara ca să văd piscina cu ”luminițe”. Pe lângă montaj, noi am ales și câteva dotări separate pentru piscină, chiar dacă acestea au crescut puțin costul final. Ne-am dorit un sistem de iluminare subacvatică, pentru că nu voiam ca mai târziu să ne pară rău că nu am făcut acest lucru, iar acest aspect trebuie implementat încă de la început în cazul piscinelor din beton (tocmai pentru a nu sparge ulterior și reface o întreagă structură). Am mai ales și un sistem de curățare automată (piscinele sunt predispuse să acumuleze frunze și insecte care nu ajung în coșul skimmerului, praf, dar și particule în suspensie) și ne-am interesat și de un sistem rabatabil de acoperire pentru că grădina noastră, deosebit de frumoasă vara, toamna avea obiceiul să fie acoperită cu frunze colorate care inevitabil ar fi ajuns în piscină. Pentru curățare pe noi ne-a interesat un robot automat, cu funcționare independentă, însă mai există și roboți care funcționează pe principiul sucțiunii sau roboți care funcționează pe principiul presiunii (îi găsiți tot la piscineieftine.ro).

Sursa: https://www.facebook.com/piscineieftinero/photos/pcb.766890607180238/766890540513578

Ni s-a prezentat și un mic ghid am montajului în 6 pași, după cum urmează:

Pasul 1- Excavație piscina– precedată de stabilirea marcajelor terenului, iar mai apoi se face săpătura la nivelul solului pentru a se putea construi forma piscinii îngropate.

Pasul 2- Armare piscină– după ce forma este aleasă, se trece la montajul armăturii, adică dispunerea barelor din fier beton care să asigure rezistența structurii.

Pasul 3- Turnarea betonului– betonul trebuie nivelat foarte bine și vibrat astfel încât să nu existe goluri, denivelări sau discontinuități în structură. Este important ca betonul să fie protejat astfel încât să nu se usuce prematur și să nu fisureze

Pasul 4- Montarea elementelor de instalații– atât echipamentele ce țin de tubulatură și instalații electrice sunt montate pentru a asigura funcționalitatea piscinei.

Pasul 5- Finisarea interiorului piscinei și a marginilor– interiorul piscinei poate însemna mai multe tipuri de finisaje. Poți alege liner, mozaic sau chiar placaj ceramic. În unele cazuri se poate vopsi suprafața și cu ajutorul vopselei epoxidice, material care ajută și el la sigilarea perfectă a spațiului. Este important însă ca suprafața să fie perfect netedă pentru ca aspectul să fie unitar.

Pasul 6- Verificarea funcționalității piscinei– după realizarea tuturor etapelor, se poate face verificarea funcționalității piscinei. Aceasta este umplută cu apă și sunt pornite echipamentele mecanice pentru verificare.

Sursa: piscineieftine.ro

Merită să aloci banii de concediu pentru o piscină sigură pentru sănătatea ta!

”Dacă faceți întreținerea în timp util, ni s-a spus, piscina nu va ridica costuri mai mari de circa 150 de lei pe lună. Dacă o scăpați din mână însă, trebuie din nou să curățați, să igienizați, să calculați parametrii apei, deci o investiție suplimentară”– așa ne-au spus specialiștii Piscineieftine.ro, așa că noi, știind că s-ar putea să nu dispunem de timp sau pur și simplu să uităm să mai curățăm piscina, am apelat la aproape toate serviciile companiei, ba chiar am ales să cumpărăm și bordura care împrejmuiește piscina, o bordură perimetrală din piatră recompusă cu textură antiderapantă, un material compozit de culoare bej, care s-a integrat foarte bine în arhitectura grădinii, deoarece culoarea bej ne transpunea din plin în imaginea nisipului și a mării.

Ne-a bucurat să știm că putem alege pachete special integrate care să ne ajute să câștigăm timp de calitate, timp pentru noi și cel mai mult ne-a bucurat să vedem cu câtă dedicare lucrează acești specialiști care au pus în operă în circa 15 ani de activitate visul de a avea o piscină a peste 400 de clienți.

Servicii complete de întreținere piscină- piscineieftine.ro

Merită să dai banii de concediu dacă nu vrei să mai stai cu vara în casă

Ne-ar fi fost tare greu să luăm în calcul toate aspectele care țin de piscine și probabil că am fi greșit dacă nu am fi optat pentru un pachet complet de la Piscineieftine.ro. Cumva aici totul a devenit simplu și ușor de înțeles, chiar și dacă nu ești inginer. Am înțeles că în totalul prețului intră de fapt și câteva aspecte esențiale care îl pot influența, cum ar fi:

  • dimensiunea
  • forma
  • structura aleasă (piscinele din beton sunt puțin mai scumpe decât cele pe structură metalică, lemn sau compozit, dar și mai durabile)
  • finisajele
  • echiparea piscinei
  • sistemele de filtrare

Pentru noi piscina în grădină a însemnat mai mult decât o investiție. A fost de fapt o soluție completă venită de la specialiști care cu asta se ocupă, care cunosc toate dedesubturile acestui domeniu. Era un pachet complet și un răspuns care venea în întâmpinarea întrebărilor noastre. Piscina nu mai este de multă vreme un lux, ci o adevărată necesitate, mai ales în vremuri tulburi, în care suntem nevoiți să trăim cu verile în casă. Și cel mai important…chiar dacă nu plecăm nicăieri, noi nu am pierdut bugetul de concediu, ci am câștigat un concediu la discreție.

Vara urma să se mute din nou în casa noastră și anul acesta, numai că noi aveam deja o surpriză pentru ea. Cu ajutorul specialiștilor de la Piscineieftine.ro și investind banii de concediu aveam să ne bucurăm de vară afară, în grădină, chiar în piscina noastră. Vă spun, am fost atât de mulțumiți de oferta specialiștilor de la Piscine Ieftine încât, cu toată sinceritatea, mă așteptam ca după toate informațiile primite, să ne ofere dintr-un buzunar de undeva și un tub de cremă cu factor de protecție solară. 🙂

Articol realizat pentru proba nr. 13 Spring SuperBlog 2021- PiscineIeftine.ro – Marea din grădina ta

Sponsor- Piscineieftine.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *